Contact ondernemers

Onze ondernemersconsulenten

Bedrijfsconsulent Femke Heithuis 
Ondernemers kunnen met hun vragen, opmerkingen en ideeën terecht bij onze bedrijfsconsulent Femke Heithuis. Als eerste aanspreekpunt voor ondernemers vormt zij de schakel tussen gemeente en bedrijfsleven en probeert u als ondernemer zoveel mogelijk te faciliteren. U kunt contact opnemen via ondernemers@dinkelland.nl of f.heithuis@noaberkracht.nl, of bel (06) 2833 8866

bedrijfsconsulent 1

Consulent toeristische en recreatieve bedrijven Ilse Nijmeijer
Aanspreekpunt voor ondernemers in de toeristische sector: i.nijmeijer@noaberkracht.nl of 06 – 23510098.

bedrijfsconsulent 2

Consulent agrarische bedrijven Björn Weustink 
Aanspreekpunt voor ondernemers in de agrarische sector: b.weustink@noaberkracht.nl of 06-28314217.

Bjorn Weustink

Kennis- en innovatiemakelaar Remon Workel
Heb je een nieuw idee of heb je vragen over hoe je jouw onderneming kunt laten groeien? Wil je innoveren, maar loop je daarin vast? Omdat je vooral druk bent in je bedrijf en minder aan je bedrijf? Dan kan onze kennis- en innovatiemakelaar je op weg helpen. Als verbinder tussen diverse partijen zoals regionale onderwijsinstellingen, innovatiecentra of andere partners die nodig zijn voor kennis en innovatie kun je bij hem terecht. Ook bijvoorbeeld voor het inschakelen van studenten voor jouw (onderzoeks)vragen. Zij helpen je met het vinden van antwoorden, ondersteunen bij het uitwerken van een (innovatief) vraagstuk of idee en geven advies op basis gedegen onderzoek. En dat veelal kosteloos.

Remon Workel is het aanspreekpunt voor bedrijven die graag in contact willen komen met het onderwijs en studenten: kennis@noaberkracht.nl of 06-21 51 74 44.

bedrijfsconsulent 4

Ondernemersserviceteam

Vragen van ondernemers worden in het Ondernemersserviceteam besproken.

Het ondernemersserviceteam bestaat uit Marije Peelen-Kroeze, Femke Heithuis, Ilse Nijmeijer, Guus Staarink, Jeroen Vulker, Leroy Ottenhof, Simone Brilhuis, Annemarie Stokreef en Evelien van Rijn.

Dit team bespreekt wekelijks de binnengekomen vragen en bekijkt de plannen, ideeën en ontwikkelingen vanuit kansen en mogelijkheden. Vanuit dit team wordt de vraag in de gemeentelijke organisatie uitgezet. De bedrijfsconsulent maakt deel uit van dit team en houdt het proces in de gaten.

De leden van het ondernemersserviceteam onderhouden de contacten met diverse ondernemersverenigingen en andere bedrijf gerelateerde instellingen.

Ondernemers kunnen via Femke Heithuis bij het ondernemersserviceteam terecht voor alle vragen aan de gemeente over het voeren van een bedrijf en relevante economische ontwikkelingen. Denk daarbij aan de volgende onderwerpen: Informatie over omgevingsvergunningen, bestemmingsplannen, bedrijventerreinen, centrumontwikkelingen, innovatie, subsidiemogelijkheden en over arbeidsbemiddeling van vast en tijdelijk personeel.

Meldingen openbare ruimte

De bedrijfsconsulent gaat niet over vragen en/of meldingen die betrekking hebben op het beheer en onderhoud van gemeentelijke wegen, openbare ruimte, riolering, straatmeubilair. Mocht u een melding willen doen op dit gebied dan kunt u die online doorgeven via het digitale meldformulier of via telefoonnummer 0541-854100.

 

service team

samenwerking ondernemers, overheid, onderwijs.

3 maal de O oftewel de O’s van Ondernemers, Onderwijs en Overheid. Als gemeente werken we actief samen met de regionale onderwijsinstellingen om ondernemers vooruit te helpen. We werken samen met Saxion Hogeschool, Hogeschool Windesheim, ROC van Twente, Zone College, Universiteit Twente en nog meer onderwijsinstellingen. Maar ook werken we samen met innovatieve organisaties als Novel-T (voormalige kennispark).

Wat doet de gemeente voor jou als ondernemer hierin?

Als gemeente hebben we een groot netwerk met diverse partijen die jou kunnen helpen bij innovatief en duurzaam ondernemen. Denk bijvoorbeeld eens aan diverse regionale onderwijsinstellingen die jou kunnen helpen bij het beantwoorden van diverse (onderzoeks)vragen die op je pad komen in je bedrijf. Of het nu gaat om (innovatie) bedrijfsvoering of over de ontwikkeling van een nieuw product. Met hulp van studenten kun je dat vraagstuk heel laagdrempelig en vaak tegen geen of minimale kosten laten onderzoeken. Kun je daarna zelf verder met je idee…

Als gemeente hebben we een kennis- en innovatiemakelaar die ondernemers helpt bij innovatie en kennisvraagstukken. Hij kan jou of een van je medewerkers verbinden met de juiste partijen die jouw ondernemer verder vooruit kunnen helpen.

Natuurlijk snappen we dat ook een rechtstreeks contact met de onderwijsinstellingen of andere partijen op gebied van kennis en innovatie handig is.

 Saxion 

Saxion heeft speciaal voor ondernemers het Business Point ingericht. Maar informatie vind je hier: https://www.saxion.nl/formulieren/business-point

ROC van Twente    

Ook het ROC van Twente heeft een centraal punt voor al je vragen als ondernemer. De ROC Hub: https://www.rocvantwente.nl/hub  Leuk weetje: je kan ook met ze contact opnemen als je een evenement wilt organiseren en daar hulp van studenten bij kan gebruiken!

Universiteit Twente    

De Universiteit Twente (UT) is in 2020 voor de vierde keer op rij uitgeroepen tot meest ondernemende universiteit van Nederland. Dat zegt toch al genoeg? Met Novel-T heeft de UT een prachtige organisatie neergezet die je kan helpen met tal van vragen op gebied van innovatie of kennis. Tip: abonneer je op hun nieuwsbrief! Meer informatie over Novel-T vind je hier: https://novelt.com/nl/